Obroučky pro každý věk – jaké brýle vybrat, když je vám 30, 40 nebo 50 a výš?

Brýle už dávno nejsou jen pomůckou pro korekci zraku, ale i módním doplňkem, který vám bezvadně poslouží i co se vzhledu týče. Jaké brýle si vybrat, když je vám 30, 40 nebo 50 a výš? Pro všechny se najde něco…

Než si vyberete své nové dioptrické brýle a vyrazíte pro ně do obchodu, musíte si ujasnit hned několik důležitých věcí. Jak často je budete nosit? Jaký máte tvar obličeje? Jaký je váš životní a módní styl? A kolik je vám vlastně let? Jiné obroučky si totiž můžete dovolit ve třiceti a jiné, když je vám o dvacet let víc…

Jaké brýle vybrat, když je mi 30

Když je vám třicet, máte toho ještě hodně před sebou. Zároveň už ale víte, co vám přesně sluší, proto pro vás bude výběr daleko jednodušší, než když vám bylo třeba 20. Třicet ještě v módě není žádný věk, proto se nebojte experimentovat a pořídit si něco odvážného, čím na sebe upoutáte pozornost. Nejlépe uděláte, když si brýle pořídíte dvoje – jednu klasiku, kterou nikdy nic nezkazíte a jeden žhavý módní výstřelek, jímž ohromíte své okolí. Co se barev týče, tady přihlédněte k barvě pleti, vlasů i svému šatníku. Bát se nemusíte téměř ničeho! Co zkusit třeba letecké Ray-Bany?

Jaké brýle vybrat, když je mi 40

Pokud jste nedávno na narozeninovém dortu sfoukli 40 svíček, znamená to, že přišel čas investovat do kvality a něčeho, co vám skutečně padne. Obroučky vašich nových dioptrických brýlí by měly být ze sofistikovanějšího materiálu, aby působily luxusně a zároveň daly ostatním najevo, že víte co vám sluší. Vsaďte třeba na kov a bát se nemusíte ani extravagantních tvarů jako je třeba osmiúhelník. Ideální volbou pak budou brýle kulaté nebo čtverhrané. Naopak se vyhněte brýlím bez obrub, které by vás zbytečně zestaršovaly. Vyzkoušejte třeba Vogue právě ve tvaru osmiúhelníku.

Jaké brýle vybrat, když je mi 50+

Je-li vám 50 a výš, přišel čas přestat experimentovat a pořídit si takové brýle, které padnou ke všemu, vydrží vám léta, ale zároveň vás udrží šik. Bát se nemusíte žíhání, černého či hnědého plastu ani tavru kočičích očí. Vyhněte se módním výstřelkům jako jsou letecké brýle, které zbytečně upoutají na to, že se snažíte vypadat o několik generací mladší! Slušet vám budou třeba klasické Prady se světlým žíháním na přední části rámu.

Obrázky: Pinterest.com

Už máte svého favorita? Napište nám v komentářích…

Váš tým Easy Optic

EASY LIFE, EASY STYLE
Leave a comment
Author:

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *