Jak se nalíčit pod dioptrické brýle?

Patří dioptrické brýle mezi váš každodenní doplněk, bez kterého zkrátka nemůžete být? Máte problém s tím, že i když se poctivě pod své brýle nalíčíte, váš make-up zanikne a zdá se být ne tak dokonalý? Přečtěte si pár našich tipů, rad a triků, jak se pod brýle co nejlépe a nejefektivněji namalovat.

Pozor na stíny a kruhy pod očina

Majitelky dioptrických brýlí by si měly dát velký pozor na jakékoliv stíny pod očima. Obroučky jejich intenzitu totiž ještě více zvýrazní a oči by tak mohly vypadat unaveně. Zaměřte se proto na důkladný make-up, který zamaskuje byť jen sebemenší kruky pod očima a velkou pozornost věnujte líčení horních víček.

Jak se líčit, když vidím špatně na dálku?

Pokud je vaší oční vadou krátkozrakost, budete se muset líčit trochu jinak než ty dámy, které vidí špatně na blízko. Brýlová skla v tomto případě oči zmenšují a vaším úkolem je je opticky zvětšit. Horní víčko proto obtáhněte černou linkou, zbytek víčka naopak “vybarvěte” světlými a nejlépe perleťovými očními stíny. Na horní řasy pak naneste více vrstev řasenky, na spodní naopak jen jednu vrstvu. Nikdy si celé oči nerámujte černou tužkou, vypadaly by ještě menší!

Jak se líčit, když vidím špatně na blízko?

Vidíte-li špatně na blízko, skla brýlí vaše oči zvětšují. Pro optické zmenšení je vhodné vyhýbat se světlým či bílým očním linkách a vyhledat spíše tmavší odstíny. Tady se naopak nemusíte bát orámovat celé oči tmavou tužkou. Vyhněte se používání rozjasňovače, který oči ještě více nepřirozeně zvětší.

A co obočí?

Obočí hraje při nošení dioptrických brýlí velkou roli. Obočí by mělo být v každém případě upravené! Nosíte-li brýle na dálku, nebojte se ho zvýraznit tmavší barvou, než jaké máte vlasy. U dalekozrakých by se obočí nemělo schovávat za horními okraji obrouček. Při vytvrhávání a úpravě obočí byste se měly řídit výškou brýlí (obrub).

Pár tipů na závěr

Barvu očních stínů vybírejte tak, aby ladila k barvě vašich obrouček a aby seděla k tónu vaší pleti. Abyste získaly hlubší pohled, do očního záhybu naneste trochu tmavšího stínu, než jaký jste zvolily na zbytek víček.

Snad jsme vám malinko pomohli a vy už teď při líčení nebudete tolik tápat:-)…

Váš tým Easy Optic

EASY STYLE
Leave a comment
Author:

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *