Jaké jsou zimní nástrahy pro vaše oči?

Své oči bereme často jako samozřejmost. Zdravé oči patří k tomu nejdůležitějšímu co si můžeme přát, proto bychom si svůj zrak měli náležitě hýčkat. Že jim škodí sluneční paprsky, jistě všichni víme, proto také v létě nosíme sluneční brýle. Jenže nejen léto může našim očím ublížit. Víte, co jim nejvíce škodíte teď v zimě?

Silné sluneční paprsky

Ne, sluneční brýle opravdu nejsou v zimě jen frajeřina a módní doplněk vašeho outfitu. Sluneční paprsky, zejména na horách, dovedou být velmi silné, protože se odráží od sněhové pokrývky. Zatímco při lyžování jsme si už zvykli chránit náš zrak speciálními brýlemi, při jiných aktivitách máme tendenci zapomínat a brát doporučení odborníků na lehkou váhu. Záleží-li vám na zdraví vašich očí, pak na nic nečekejte a vyrazte do optiky, pořídit si kvalitní sluneční brýle. U nás v Easy Optic můžete vybírat z kvalitních a osvědčených značek – sluneční brýle Ray Ban, Oakley či Vogue poskytnou vašim očím ten nejlepší ochranný štít a vám dodají originální vzhled.

Suchý vzduch

Venku v zimě strávíte pár hodin a už se těšíte, jak se celí vymrzlí uchýlíte do krásně vyhřátého prostředí. Dávejtře si ale pozor, takové přechody očím nesvědčí. Proč? Objevit se totiž může tzv. syndrom suchého oka, který se projevuje pálením, zarudnutím a slzením. Předejít těmto nepříjemným problémům pomohou například zvlhčovače vzduchu. Pokud navíc namísto dioptrických brýlí preferujete nošení kontaktních čoček nebo trávíte dlouhé hodiny prací na počítači, pak byste měli mít vždycky po ruce oční kapky s lubrikačním efektem.  

Málo světla

V zimě často bojujeme s únavou, trpíme depresemi a náladu máme na bodu mrazu. Může za to nedostatek denního světla. Chcete-li tomu zabránit, postarejte se o vhodné osvětlení především vašeho interiéru, když venku světlo neovlivníte. Stolní lampa opravdu nestačí. Při špatném osvětlení zbytečně namáháte vaše oči, nemluvě o tom, že tělo v takové tmě začne produkovat větší množství spánkového hormonu. Dostaví se tak již zmíněná únava. Nainstalujte proto silnější žárovky a přidejte svítidlo navíc. Prospějete tak jak vaší psychické kondici, tak zraku!

Tak co, už věříte, že zima může být pro oči stejně nebezpečná, jako horké léto?

Váš tým Easy Optic

EASY HEALTH, Nezařazené
Leave a comment
Author:

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *