Jak skloubit dioptrické brýle a sport?

Nosíte dioptrické brýle a jste sportovní nadšenci, ale představa očních čoček vás z nějakého důvodu děsí? Nenechte se při sportu otrávit tím, že musíte nosit brýle, stačí vám těchto pár triků a nejspíš si na to, že máte brýle nasazené na očích, ani nevzpomenete.

1. Pořiďte si brýle s plastovými obrubami

Sport dokáže být nevyzpytatelná činnost, je tedy lepší odložit své drahé okuláry na noční stolek a pořídit si nějaké levnější, nejlépe s plastovými obrubami, u kterých tolik nehrozí, že se zničí při případném pádu, nebo že je rozsednete, popřípadě ztratíte v lese při zběsilé jízdě na kole. Prodávají se dokonce i sportovnější modely, které vám při sportu budou na nose lépe sedět. Vyzkoušejte například tyto nebo tyto.

2. Noste s sebou hadřík

Při sportu se člověk potí nebo tráví čas v přírodě, kde lecos poletuje a může to tak nechtěně skončit na skle vašich brýlí. Noste s sebou proto vždycky hadřík, kterým špinavé brýle vyčistíte a vyleštíte, aby vám slepota nebránila při výkonu toho, co máte tolik rádi.

3. Zkuste zatmavovací skla

Samozatmavovací skla sice nepatří mezi největší módní hity, zato dokáží zpříjemnit jakoukoliv sportovní činnost, kdy se svých dioptrických brýlí nemůžete vzdát, ale zároveň přes ně kvůli sluníčku vůbec nic nevidíte. Zatmavovací skla si můžete nechat udělat do jakýchkoliv obrouček nebo si pořídit jen tmavé klapky tzv. klipy, které přicvaknete na své oblíbené Ray-Bany.

4. Vyzkoušejte sprej proti mlžení

Pot či vlhké prostředí dokáží nadělat na brýlích během sportu pěknou neplechu. Vyzkoušejte sprej proti mlžení, který použijte pokaždé, než vyrazíte za sportem a raději ho přibalte i s sebou pro případ, že byste pořebovali celý proces proti mlžení opakovat.

5. Kupte si stahovací gumičku na nožičky brýlí

Možná si to pamatujete ze svých ještě školních let, když vám maminka na školní výlet na sluneční brýle přidávala zezadu gumičku, aby vám brýle někde po cestě nespadly a vy jste je neztratili. Tak podobnou gumičku, jen o něco více moderní, si můžete pořídit i dnes, připevnit ji zezadu na brýle a budete tak mít jistotu, že brýle zůstanou po celou dobu přesně tam, kde je chcete mít.

Ať už jezdíte na kole, běháte maratony nebo jen chodíte do fitka, jistě se vám některý z těchto tipů bude hodit. Dioptrické brýle přeci nejsou něco, čím byste se při sportu nebo jinak v životě měli nechat omezovat!

Obrázky: pinterest.com, aliexpress.com

EASY LIFE
Leave a comment
Author:

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *