Víte, jak správně pečovat o vaše brýlová skla?

Taky si brýle čistíte jen tak na oko? Zamlžíte dechem a utřete tričkem, kapesníkem, nebo jinou látkou, kterou máte zrovna po ruce? Veliká chyba. Brýle si tím můžete pomalu ale jistě zničit tak, že už je ani my v optice nedáme dohromady… 🙁 Jak tedy na správné čištění?

Při běžném čištění brýlí během dne, kdy potřebujete očistit malé šmouhy na sklech nebo otisky prstů, je nejlepším pomocníkem speciální hadřík na brýlová skla z mikrovlákna. A proč používat speciální hadřík? Jiné látky jako běžná utěrka, tričko, nebo papírový kapesník obsahují abrazivní částečky, které mohou skla nevratně poškrábat. No a logicky, pokud jsou ve sklech rýhy, vašemu oku se přes ně nebude dívat dobře. Hadřík z mikrovlákna rýhy nezpůsobí a je schopný všechny nečistoty velmi spolehlivě a rychle odstranit. Proto vám doporučujeme mít hadřík stále u sebe. Najděte pro něj kousek místa ve vaší kabelce a nejlépe i se speciálním čistícím sprejem, který vám pomůže vyčistit i například skvrny od make-upu, řasenky,.. U nás v Easy Optic můžete oba zakoupit online tady. A mimochodem, hadřík z mikrovlákna můžete prát bez aviváže na 40 stupňů, takže jej můžete používat opakovaně.

Pokud jsou vaše skla tak zněčištěna, že si s nimi neporadí ani hadřík se sprejem, nebojte se brýle vzít ke kohoutku a umýt pod vlažnou tekoucí vodou. Úplně nejlepší bude, když k tomu použijete i nějaký mycí prostředek. Nepoužívejte tělové mýdlo, ale nějaký jiný jemný saponát, nebo například něco na nádobí. Napěňte přípravek v ruce a jemně s ním skla omyjte. Při sušení opatrně. V případě, že byste nechali brýle samovolně uschnout, tak se na sklech mohou oběvit nepříjemné šmouhy. Proto doporučujeme brýle osušit ručně. Nikoliv třením, ale lehkým přikládáním utěrky z mikrovlákna na brýle určené.

Přestože se o své brýle budete starat s největší pečlivostí, nejspíš se nedostanete do všech míst a jednou za čas byste si brýle měli nechat vyčistit ultrazvukem. Mezi sklíčka a obruby se totiž občas nějaké smítko dostane a pro brýle to dobře není, proto vám tyto ‘neviditelné’, případně velmi silné znečištění nejlépe zdarma vyčistíme u nás v showroomu.

Pečujte o své brýle, nezabere vám to tolik času, ale péče je na sklíčkách opravdu velice znát a se správnou péčí vám budou sloužit dlouhou dobu… 🙂 Váš tým Easy Optic

EASY LIFE
Leave a comment
Author:

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *