5 otázek, které si položte, než si pořídíte nové brýle

Chystáte se na koupi nových dioptrických brýlí, protože ty staré už dosloužily, vyšly z módy či chcete další do sbírky nebo jste prostě jen z ničeho nic začali hůře vidět? Pak si nezapomeňte položit těchto pět otázek a to ještě před tím, než pro brýle vyrazíte. Odpovědi vám usnadní výběr a brýle déle vydrží…

 

1. Jak často je budu nosit?

Pokud se právě chystáte na výběr nových dioptrických brýlí, měli byste si položit otázku, jak často je budete nosit. Pokud totiž brýle nosíte jen příležitostně, na dálku nebo na blízko a klidně bez nich vydržíte několik hodin, můžete si klidně dovolit i výstřední obroučky. Nosíte-li brýle celý den, vyberte si takové, které padnou ke všemu, a které se vám příliš brzy neokoukají.

 

2. Jaký mám tvar obličeje?

Každému tvaru obličeje sluší jiný typ brýlí. Máte-li čtvercový obličej, kupte si tmavé a kulaté obruby. Jste majiteli kulaté tváře? Pak si pořiďte výrazné brýle nejlépe hranatého tvaru. Podrobný článek o výběru brýlí podle tvaru obličeje si můžete přečíst zde.

 

3. Vadí mi široké obroučky?

Možná se vám to bude zdát jako banalita, ale silné obroučky skutečně mohou někomu vadit. Periferně je totiž pořád vidíte okolo svých očí a to nemusí být zrovna pohodlné. Pokud brýle nosíte celý den, vhodnější je vybrat takové, které mají úzké obruby. Třeba tyto.

 

4. Jaký je můj životní styl?

Váš životní styl je při výběru těch správných brýlí velmi důležitým faktorem. Vezměte v potaz váš styl oblékání, ale i své koníčky, zájmy a práci. Pokud jste například sportovci, velké těžké obroučky asi neudělají příliš velkou službu. Jste-li naopak módní guru, je zbytečné zapadnout mezi ostatní a pořídit si něco obyčejného a všedního. Tyhle vám budou slušet!

 

5. Mám doma ještě nějaké?

Nakonec si nezapomeňte položit otázku, na kterou jistě znáte odpověď ještě mnohem dřív, jestli máte doma nějaké další brýle na střídačku. Pokud ano, můžete si vybrat klidně něco zajímavějšího, třeba barevné obroučky. Co třeba tyto?

Nyní už můžete s klidnou duší vyrazit pro nové dioptrické brýle a určitě sáhnete po těch pravých!

EASY LIFE
Leave a comment
Author:

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *