Léto je tady, chraňte své oči!

Léto je tady a s ním i paprsky slunce. Ty nám sice dokáží dodat energii, zlepšit náladu a krásně opálit těla, nicméně našim očím bohužel škodí. Nemusíte se ale vzdávat ani sluníčka a ani svého zdravého zraku, stačí jen dodržovat pár základních pravidel, díky kterým své oči před sluníčkem ochráníte.

1. Pořiďte si vhodné sluneční brýle

Kvalitní sluneční brýle jsou první věc, po které bychom měli sáhnout, když vysvitne slunce. Slunečních brýlí na trhu seženete skutečně nespočet, ale než sáhnete po těch ultra trendy z vašeho oblíbeného módního řetězce, ujistěte se, že dodržují pár základních pravidel, díky kterým bude váš zrak chráněný.

 

Brýle s polarizačním filtrem

Brýle s polarizačním filtrem se vám budou hodit zejména při řízení auta, ale chybu s nimi rozhodně neuděláte ani při běžném denním nošení nebo při sportu. Polarizační skla totiž do oka propouštějí jen některé parsky, minimalizují odlesky a zabraňují oslnění. V naší nabídce seženete polarizační například tyto Ray-Bany.

 

Kvalitní brýle z optiky

Nejlépe uděláte, když pro sluneční brýle vyrazíte do optiky, kde vám poradí a navíc budete mít jistotu, že nekupujete zajíce v pytli. Vyhýbejte se koupi brýlí bez označení a chcete-li si být jistí na 100%, nechte si změřit UV filtr pomocí speciálního přístroje. Brýle by vám měly perfektně sedět a čím větší skla si vyberete, tím lépe vás brýle před paprsky ochrání.

Naši kompletní nabídku si můžete prohlédnout zde.

 

Na tmavosti nezáleží

Ne vždy nutně znamená, že čím tmavší skla si pořídíte, tím lépe budete chránění. Některá skla s minimálním zatmavením vás ochrání lépe, než brýle tmavé jako noc. Záleží pak čistě jen na citlivosti vašich očí, kolik světla snesou. Ochrana je dána UV filtrem a ne zatmavením skla. Skvěle vás ochrání tyto Dolce&Gabbana a to i přesto, že mají světlá skla.

2. Noste kšiltovku nebo klobouk

Sluneční brýle nejsou jediná věc, která před sluncem ochrání vaše oči. Službu vám prokáže i pokrývka hlavy s dostatešně širokým kšiltem. Sluneční paprsky se tak nedostanou k vašim očích nebo kšilt jejich dopad alespoň utlumí. Díky pokrývce hlavy navíc předejdete dalším obtížím, jako je například úžeh.

3. Chraňte oči celý den bez ohledu na počasí

Sluneční paprsky jsou škodlivé od prvotního východu slunce až do samého západu, proto byste se měli chránit po celý den a to dokonce bez ohledu na počasí. Sluneční paprsky mohou totiž škodit i tehdy, když je zrovna pod mrakem nebo dokonce prší. Když je venku liják, pravděpodobně nevyrazíte ve slunečních brýlích, ale nasadíte spíš holiny a deštník, pokud je ale slunce jen pod mrakem, slunečních brýlí se nemusíte bát. Pořiďte si takové, které mají světlejší skla nebo jsou polarizační, v těch se vám totiž bude koukat zdaleka nejlépe.

A co vy, patříte mezi ty, kteří bez slunečních brýlí nedokáží koukat ani za deště, nebo vám sluneční paprsky ani trochu nevadí a můžete se klidně smát do foťáku bez jediného přimhouření oka i v pravé poledne?

EASY HEALTH
Leave a comment
Author:

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *