Jak si vybrat nejlepší sluneční brýle – musí vám slušet, ale také chránit oči

Sluneční brýle jsou nepostradatelným módním doplňkem, se kterým nejenže uděláte velkou parádu, ale také vás musí ochránit před nebezpečnými slunečními paprsky. Ať už se rozhodnete pro kulaté či hranaté, důležité je, abyste se v nich cítili dobře a měli jistotu, že vaše oči jsou dobře chráněné. Čím je tedy potřeba se při výběru slunečních brýlí řídit? Máme pro vás pár užitečných rad.

Ten nejlepší tvar pro vás

Váš tvar obličeje v podstatě předurčuje, jaké brýle vám budou nejvíce sedět. Pokud jsou vaše rysy oblejší, porozhlédněte se po obroučkách s ostřejšími hranami a naopak. Dalším důležitým faktorem je jejich velikost. Drobný obličej by za příliš rozměrnými skly zbytečně zapadl. Proto se vyplatí si brýle před nákupem dostatečně vyzkoušet. Pokud se rozhodnete pro nákup přes internet, využijte naši online aplikaci, kde si jednoduše nahrajete svou fotku, na které  můžete zkoušet obroučky dle libosti. Můžete si pak být jistí, že vám to bude slušet stejně jako Angelině Jolie a Henrymu Cavillovi.

 

Kvalitní brýle s UV filtrem

Slunečních brýlí na trhu seženete skutečně nespočet, ale než sáhnete po těch ultra trendy zjistěte se, že mají 100% UVA a UVB filtr, které pohlcují škodlivé UV paprsky a chrání tak vaše oči. Je úplně fuk, jestli si vyberete brýle hranaté, kulaté, šišaté, s beruškami, značkové či beze jména, ale 100% filtr tam určitě mějte.

Na tmavosti až tak nezáleží

Ne vždy nutně znamená, že čím tmavší skla si pořídíte, tím lépe budete chránění. Některá skla s minimálním zatmavením vás ochrání lépe, než brýle tmavé jako noc, protože mají 100% UV filtr. Existuje 5 stupňů zatmavení skel. Brýlové čočky se stupněm 1-2 se používají při jízdě na kole nebo k práci na zahradě či procházky. K moři jsou vhodné brýlové čočky z kategorie 3 -4. Na extrémní sporty či do vyšších nadmořských výšek je dobré použít brýle s barevným filtrem 4. Ale pozor, ty nepoužívejte při řízení! Níže najdete pár příkladů brýlí s různě zabarvenými skly.

Dámské brýle Vogue, 1. stupeň zatmavení

Dámské brýle Dolce & Gabbana, 3. stupeň zatmavení

Unisex kulaté Ray Bany, 3. stupeň zabarvení, zrcadlová skla

Pánské sportovní brýle Oakley, 3.stupeň zabarvení, zrcadlovky

 

Barvy skel

Při výběru slunečních brýlí můžete volit také mezi různými barvami skel. Váš finálí výběr záleží na vašem pocitu. Každému se kouká příjemně přes trochu jinou barvu. A tento rok se nosí opravdu všechny, takže s žádnou neuděláte krok vedle. Pokud si zvládnete vybrat na škále od žluté, přes oranžovou k hnědé a zelené, bude se vám přes čočky nejen koukat příjemně, ale i nejlíp, a to z hlediska kontrastu. Mrkněte na tipy níže.

Ray Ban pilotky, hnědá barva skel s tónováním

Dámské brýle Vogue, vínová barva skel s tónováním

Unisex brýle Ray Ban Clubmaster, modrá zrcadlová skla

Unisex brýle Ray Ban, růžová zrcadlová skla

Polarizační čočky

Brýle s polarizačním filtrem se vám budou hodit zejména při řízení auta, ale chybu s nimi rozhodně neuděláte ani při běžném denním nošení nebo při sportu. Polarizační skla totiž do oka propouštějí jen některé parsky, minimalizují odlesky a zabraňují oslnění.

A na závěr jedna malá rada: trendy, netrendy, při výběru vašich oblíbených sluňáků myslete hlavně na to,  že nové krásky mají především chránit vás a vaše oči. Přejeme vám krásné, slunečné jaro. 🙂

 

 

EASY STYLE
Leave a comment
Author:

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *